Appartementencomplex Turkse ouderen Eindhoven


Deze zomer oplevering appartementencomplex voor Turkse senioren in Eindhoven

In opdracht van woningbouwcorporatie Sint Trudo is het NOMB betrokken geweest bij de totstandkoming van een gezamenlijke woonvorm voor Turkse ouderen in de wijk Bennekel-Gestel. Het plan voorziet in 14 wooneenheden. 7 Van deze appartementen (op de eerste etage) zijn gereserveerd voor Turkse senioren die in een woongroep bij elkaar wonen. De 7 appartementen op de tweede etage worden toegewezen middels een open inschrijving. Op de begane grond komt een gezondheidscentrum met onder andere een huisarts, een medisch loket en een apotheek.

Onderlinge hulp en steun

Canan Yenice van het NOMB legt uit waarom het handig is dat Turkse senioren bij elkaar wonen: ‘Op deze manier kunnen zij elkaar helpen en steunen. En natuurlijk werk je op die manier aan het voorkomen van eenzaamheid. Straks als de ouderen er wonen, zorgen we dat een groep vrijwilligers paraat staat om de bewoners helpen met het invullen van formulieren of het ondersteunen bij een Wmo-aanvraag. Op deze manier kunnen de bewoners langer zelfstandig blijven wonen. Het complex is bouwtechnisch gezien bijna klaar en na de zomervakantie gaan de eerste huurders erin. De belangstelling is enorm!’

Het project in Benneken-Gestel kwam tot stand in samenwerking met Turk-odak, NOMB in opdracht van woningbouwcorporatie Trudo. Het project dient voor de gemeente Eindhoven als een voorbeeldproject. Als er elders in de stad woongroepen opgezet worden, worden de hier opgedane ervaringen meegenomen.

Benieuwd naar de ervaringen?

Neem dan gerust contact op met het NOMB: 013-2045040 of bel rechtstreeks met Canan Yenice: 06 – 372 77 001